27 ноември 2008

Спри и помисли! с наградата Kreativ Blogger

Вълната от раздаване на наградата Kreativ Blogger стигна и до мен. При това бях "удостоен" с това звание от две места - от Миглен (Miglen.com) и от Радислав (Писалка.нет). Интересното е, че и двамата са посочили точно този блог от всичките, които списвам, да получи тази награда.

Няма как да не призная, че съм благодарен за този жест. Не знам дали наистина съм креативен, но откак съм излязъл открито в мрежата, се опитвам да бъда полезен. Надявам се да съм успял поне малко и единственото, което мога да обещая, е, че няма да се предам лесно и ще продължавам да пиша по теми, които смятам за важни, и да споделям мисли и идеи с цел да създадем едно ново и по-успешно общество.

Наградата върви с два ангажимента: (1) да споделя 6 неща, които ме правят щастлив и (2) да обявя 6 блога, които според мен заслужават званието "креативен блогър". Изпълнявам си задължението и ето моя отговор:

6 неща, които ме правят щастлив:
  1. Разговорите с жена ми. Тя е моят най-добър приятел и човекът, който ме разбира най-добре.
  2. Семейните разходки с децата в парка. Това ме зарежда с любов и божествена енергия.
  3. Писането в блоговете ми. Разбрах, че съм имал остра нужда да общувам със света и да споделям мислите и идеите си. Блогването е една от формите на моята себереализация.
  4. Слушането на любимата ми музика. Хубавата музика ме вдъхновява и зарежда с нови сили. Тя никога не е просто фонов шум, а нещо, на което отдавам цялото си сърце и душа.
  5. Раждането на нова идея. Това грабва изведнъж цялото ми внимание и ангажира всичките ми мисли. Обмислянето на една нова идея е уникална възможност за развихряне на креативното и аналитичното ми мислене. А мисленето е моята истинска стихия. И ме прави щастлив.
  6. Добрите думи от клиенти. Когато разбера, че моят труд не е отишъл напразно, че продуктът или услугата, която съм предложил, са били наистина полезни за клиента и са му помогнали да направи живота си по-лесен и по-успешен, това носи истинско удовлетворение от работата и дава смисъл на това, което правим.
Кои са шестимата блогъри, които искам да удостоя с наградата Kreativ Blogger?
  • На първо място Тодор Христов от Нова визия. За мен той е първият и най-авторитетен професионален блогър в България. Това, което той е постигнал в тази област, за мен е все още мечта и път, по който се стремя да вървя. Нова визия е блог, който съществува, за да бъде полезен на своите читатели и това е кауза, заради която си струва да се работи.
  • Ники Горчилов и неговия блог Струва си! Ники е не само генератор на идеи, а и вдъхновител за много хора в интернет бизнеса. Блогът Струва си! е едно от малкото места в българския интернет, където се говори положително и се представя нещо наистина добро. А ние днес имаме нужда точно от това - да видим примери за добри стоки, добро отношение, добър бизнес.
  • Петър Стойков - Longanlon и блога Како Сийке, не съм от тях! Петър притежава невероятното умение да разглежда популярни теми и събития под странен ъгъл и да провокира разпалени дискусии сред коментаторите в своя блог, което му носи огромна популярност. Възхищавам се на неговата изобретателност и на издържливостта му на хейтърските атаки.
  • Тихомир Димитров и неговия писателски блог. Тишо притежава неизчерпаем заряд от идеи и умението да ги представи обвити в прекрасни думи. В днешния свят на динамични комуникации, умението да боравим със словото става все по-ценно, макар и много хора да не го осъзнават. Тишо го владее в много висока степен и това в комбинация с богато въображение и остър ум водят до успешната формула за един блогър.
  • Лидия Стайкова - Lyd и Полетът на костенурката. Lyd е жена, която постоянно търси себе си и задава въпроси към всички. В своето търсене, обаче, тя открива хиляди важни неща, които споделя както със своите ученици, така и със своите читатели и това ги прави истински богати. Ние, нейните читатели, можем само да й бъдем благодарни за това.
  • Димитър Николов от Креативен.ком. Креативността при Митко е символ, цел и смисъл на блогването. Неговият блог е източник на интересни и нестандартни идеи и на множество полезни съвети в бизнеса, маркетинга и дизайна. Неговата мисия е (изненада!) да бъде максимално полезен за своите читатели и до момента я постига успешно.
Благодаря на колегите за удостояването ми с наградата Kreativ Blogger и се надявам креативните блогъри в България да стават все повече, за да можем като читатели да се радваме на стойностно съдържание в интернет.


Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS feed или по имейл.

5 коментара:

  1. Честита награда:)

    ОтговорИзтриване
  2. Честито - блога ти наистина е хубав и наградата е на място :)

    ОтговорИзтриване
  3. Безспорно, силата на интернет обществото е голяма. Ние сякаш още не сме я осъзнали и не сме се докоснали до нея в пълните й възможности.

    ОтговорИзтриване

Споделете вашето мнение!